top of page

כתיבת תוכן

באתי לעולם ביום ... בשכונת...  שב... למשפחה שמקורה מירושלים.

לכל מסע יש תחילת מסע, כל שכן מסע חיים חובק יבשות ושנים. אנחנו יוצאים לדרך ובלי שאנחנו מודעים לכך, תמונה מסוימת של המקום אותו עזבנו מטביעה את חותמה בזיכרוננו. מתי התחיל המסע שלי? התמונה הראשונה שעל לוח ליבי ותודעתי מראה, שתחילת המסע שלי נצרבה בבית מדרשו של ... שם נולדתי. בכל מסע אנחנו עוזבים מקום שאולי נשוב אליו ואולי לא, לימים הבנתי ששבתי אליו ואין כוונתי לביקור או לטיול שורשים, השיבה שלי אליו מתגלמת בכל הווייתי – ביסודות החיים שבניתי, בתעצומות הנפש שפיתחתי ובחוויות שעיצבו את מחשבתי, דרכי, פועלי ואת מי שהפכתי להיות.

עריכת לשון

מרינה 1.jpg

החיים ביער ושוב היער הוא 'בית'

יער.jpg

הרצאה משוכתבת ומתומצתת לאתר אינטרנט

ברמת עריכה 4-1

תפיסת הרוחניות בתורות המזרח – לפני עריכה
נתחיל קצת, על קצה המזלג בתפיסה של רוחני מה הוא.
אדם שחי במציאות גשמית, בתכלית הגשמיות גדל במציאות שמה שמקבל חינוך שמה שהוא מקבל או מה שהוא רואה זה מה שיש, או מקסימום מה שהוא מרגיש. זו מציאות שרבים מאתנו גדלנו בה, בין אם זה במוסדות הלימוד או בחיים בבית. הגילוי הראשוני של דבר שהוא לא גשמי נתפס אצלו בד"כ כדבר שהוא רוחניות. פה אנחנו נתקלים בדבר שיוצר סערות של אי דיוק. המזרח בעצם מביא לנו מגע עם הרובד האנרגטי של האדם. מכל הבחינות, ביוגה, ברייקי, בהילינג, בטאי צ'י, ברפואה סינית, ברייקי וכו. כשאנחנו חושפים את עצמנו, ואדם נחפש למציאות גשמית עדינה כאשר היא עטויה במסווה של רוחניות זה בעצם השלב שהוא נחשף לרוחניות כביכול. זה יכול להיות פתח לשינוי חיו
בי וטוב וזה יכול להיות פתח לבלבול. אנחנו נברר את ההבדל הדק. הן לא עוסקות באמת ברוחניות אלא ברובד האנרגטי של האדם. ברובד היותר עדין של האדם. כשאדם כמונו, שלא מכיר את הרובד הזה, מגלה אותו בפעם הראשונה זה מפגש מאוד מדהים, מאוד מרתק. להרגיש ממש דבר שהוא לא קיים, שלא ראיתי שהוא קיים עד היום. להרגיש בידיים, להרגיש בגוף, אנרגיה תחושה, אורות, צבעים. אדם עוצם את העיניים הוא יכול לראות כל מיני צבעים ע"י כח ריכוז, על ידי הזרמה של כח צ'י, אנרגיה, פראנה. המפגש הזה הוא מפגש מרתק, הוא מפגש מסעיר. הוא מפגש מתוק וחשוב. המתיקות שלו והחשיבות שלו נובעת מזה שהוא פתח. למציאות שאדם מבין שמה שהוא רואה ומרגיש בעיניו זה משהו שהוא לא פגש עד היום הזה. אחד הדברים שאני נוהג לעשות עם קבוצות של מכירים רוחניות זה המשחק של כדור של אנרגיה. זה משחק שמחזיקים כדור של אנרגיה , אתם מכירים? שמחזיקים כדור של אנרגיה ביד? בתרגילים כאלה יש המון סוגים. הדברים האלה זה אומנות של התעסקות ברובד האנרגטי של הגוף. אנשים שמתעסקים הרבה זמן בדיקור ובצ'י קונג וכל מיני דברים כאלה הם ממש מרגישים את זה. יש אנשים שמפתחים רגישות שהם באים אל האדם, הם ממש שמים יד על האדם ומרגישים זורם או תקוע. ממש, זורם, תקוע. זה פלא גדול לראות אנשים ששולטים בזה. יש אנשים שאפילו רואים את זה בלי לגעת. המחשבה שלנו שמדובר באנשים רוחניים אבל לצערנו זה פשוט לא נכון. אין שום שום שום קשר. פשוט שום קשר בין זה לרוחניות הדברים.
זו אבן ראשונה שאנחנו מניחים במסע שלנו היום.

 


תפיסת הרוחניות בתורות המזרחלאחר עריכה
חשיפה ראשונה לתופעה שאינה גשמית מרתקת ומדהימה כי האדם חווה תופעות שזרות לו: אנרגיה, אורות, צבעים, אלה הן תחושות חדשות ומסעירות ולכן מתפרשות אצל אדם החווה אותן כתופעות רוחניות. חשיפה כזו יכולה להיות צוהר לשינוי חיובי ומשמעותי אך גם פתח לבלבול.
לגילויים כאלה נחשפים בתרבות המזרח בתחומים רבים כמו יוגה, רייקי, הילינג, טאיצ'י, רייקי ועוד. קיימים סוגים שונים של תרגילים אנרגטיים כמו "לאחוז" כדור אנרגיה ביד או לחוות חיזיון של צבעים באמצעות כוח של ריכוז בלבד – כוח צ'י. יש אנשים שעוסקים בתחומים אלה זמן רב והם הצליחו לפתח רגישות גבוהה לאנרגיה של האדם, כמו יכולת לזהות באמצעות הנחת יד על אדם או אפילו ללא מגע יד מה מצב האנרגיה שלו, או באמצעות טפיחה על המצח לגרום לאדם לצנוח ארצה. תופעות אלה גורמות לאמונה שאנשים אלה הם רוחניים או בעלי השגות רוחניות ושהגילויים הללו הם גילויים רוחניים. אולם אין הדבר כך, זו אומנות של עיסוק ברובד האנרגטי של האדם, לאנשים הללו שליטה בכח אנרגטי שאותו הם שכללו, זה הכול.
בתרבות המזרח נגלה האדם למציאות גשמית עדינה שהיא עטויה במסווה של רוחניות.
היא חושפת בפנינו את הרובד האנרגטי של האדם, רובד שמתפרש כגילוי של רוחניות לשמה, אך אין בינה לבין רוחניות לשמה דבר, מבחינה רוחנית – תורנית אין זו רוחניות, אלא שליטה ברובד העדין של המציאות הגשמית.
הנחנו אבן ראשונה.

WhatsApp.svg.png

כתבו לי לקבלת הצעת מחיר

או מלאו את הטופס ואחזור בהקדם

הודעתך נקלטה

bottom of page